Allmänt

Onlineforce partnerprogram är utformat för webbyråer och konsulter som arbetar med att tillgodose marknaden med professionell service och affärsnytta. Om du utför konsultuppdrag, bygger smarta plugins och hjälper e-handlare att få saker och ting att fungera som det ska, så har vi ett föslag till dig. Ladda upp din kod hos oss och sälj den, om och om igen.

Vårt erbjudande inkluderar hjälp med riktlinjer för att skapa ett bra plugin, licensiering av ditt plugin och det kanske bästa av allt. Vi sköter försäljningen åt dig.

Som partner hos Onlineforce ger vi dig även en ordentlig licensieringsmotor för att styra hurvida en licens ska vara aktiv eller inte, baserat på kundens betalningsförmåga. Vi tar även ansvaret för inkasso och pre-sales frågor för din tjänst.

Ersättning

Du som företag får 60% av intäkerna från försäljning av licensierad kod på Onlineforce marknadsplats samt 100% av intäkterna från genererade konsultarvoden. Vill du hitta nya kontaktytor är detta partnerprogram värdefullt för dig.

Så ser en generell "file preparation" inför upladdning ut

Spara dina filer

  1. Se till att du har en välorganiserad fil och katalogstruktur för ditt plugin. Organisera och dokumentera din kod så att den är lätt att förstå, och beskriv tydligt hur man installerar och kommer igång med ditt plugin.

  2. Välj en eller flera kategorier för ditt plugin som stämmer in bäst på någon av våra kategorier: Logistik, Fakturering, Bokföring, CRM, Lagerhantering, Kassasystem, Offert

  3. Se till att din kod följer industristandard och validera din kod genom att testa den ordentligt hos en kund i skarpt läge.

  4. Ge oss en demostration.

Om du laddar upp kod:

  1. WP eller WooCommcerce kod som laddas upp här kommer att licensieras under GPL. Du som partner förväntas att ta hand om teknisk support för våra gemensamma kunder och dem som inhandlar ditt plugin på vår marknadsplats. Du ansvarar också för att uppdatera och underhålla ditt plugin vid API-förändringar för att begära utbetalning av genererade intäkter. Detta sker enkelt i ett gränssnitt i vår partnerportal.

Kontrollera kommersiell rättighet och ladda upp:

  1. Kontrollera att du har rätt att använda din kod i kommersiellt försäljningssyfte. Du ansvarar för att koden eller pluginet du laddar upp innehar sådan rätt till komersiellt bruk, var säker på att du inkluderat GNU General Public License v3 (GPL-3) i .zip-filen.

Skapa en hjälpfil:

  1. Detta bör omfatta kortfattade instruktioner för installation, anpassning och användning, skrivna på engelska och formaterade som en PDF. Tänk på att köparen kan ha liten eller ingen kännedom om kod eller WordPress / WooCommerce, så införliva tydliga förklaringar och grafik vid behov. Du kan även skapa en screencast eller instruktionsvideo, men inte istället för textinstruktioner.

Obs: Ta inte för givet att köparen av din produkt har någon betydande förståelse för kodning. När man förbereder dokumentation, skall vi behandla köparen som en nybörjare. Kontrollera att pluginets förhandsgranskning, miniatyrbild, titel, beskrivning samt taggar följer våra formateringsstandarder.

  1. Ladda upp ditt plugin till marknadsplatsen!